KRAV TIL JEGEREN

  • Kontroll av slakt

    • Vi samarbeider med Mattilsynet og er godkjent kontrollplass for slakt.

    • Det vil være veterinærer fra Mattilsynet tilstede hele dagen for godkjenning av slakt som skal nedskjæres og bearbeides hos oss.

    • Alle jaktlag skal ha godkjent feltkontrollør, og feltkontrollbevis må følge hvert enkelt slakt

    • Hvis slaktet ikke er godkjent av feltkontrollør MÅ hode og innmat være med ved innlevering/kontroll. Dette tas med tilbake av jeger.

    • Blir ikke slaktet godkjent av Mattilsynet eller av oss har vi nå anledning til å skjære ned, pakke og merke stykningsdeler og produsere hakk i storsekk av produksjonskjøttet i egne lokaler.

  • Slaktehygiene

    Viktig: Unngå å forurense slaktet, skjær bort blodige partier og åpne for bog og brystbein.

    Ved bruk av blyholdig ammunisjon må det renskjæres og kasseres kjøtt minimum 10 cm i radius rundt skuddkanal.

  • Rask innlevering

    Kvaliteten på de ferdige produktene er svært avhengig av den behandlingen slaktet får helt fra felling til innfrysing. Slaktet bør leveres oss snarest mulig, og senest 2 – 3 dager etter felling. Ved varmt og fuktig vær enda tidligere. Henger slaktet for lenge, reduseres kvaliteten raskt. Vi vil gjerne at mørningsprosessen skal foregår under kontrollerte temperaturforhold hos oss.

    Husk at vi mottar mange slakt og at det blir hengende her også en stund før det blir skåret ned og pakket.